Fotografie / beeldmateriaalsdfsdsdfdsf

fotografie studiomedesRegelmatig gebruiken wij fotografie in onze ontwerpen. Of dit nu voor gedrukte media is, of voor een website; beeldmateriaal is essentieel voor het ontwerpen. Studiomedes beschikt over een grote hoeveelheid stockfoto’s.
In de meeste gevallen hebben opdrachtgevers fotomateriaal beschikbaar, maar deze is vaak van onvoldoende kwaliteit. Fotograferen met je mobieltje is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar de resultaten zijn zeker bij extreme vergrotingen niet bruikbaar.

Men kan hier dan voor 3 alternatieven kiezen;

1- Stockfotografie, aankopen van rechtenvrij beeldmateriaal

Het gebruik van stockfoto’s heeft veel voordelen. Ze zijn goedkoop, je kunt ze zonder bijbetaling gebruiken en de keuze aan haarscherpe plaatjes is gigantisch. Maar er is ook veel tegen stockfoto’s te pleiten.

  • Stockfoto’s zijn niet onderscheidend
  • Stockfoto’s zijn cliché
  • Stockfoto’s laten jouw klanten niet zien
  • Stockfoto’s zijn vaak erg ‘Amerikaans’

download pdf

2- Schakel een fotograaf in

Als je het goed wil doen, schakel je de hulp in van een fotograaf. Een professional die verstand heeft van beeldtaal en visuele communicatie. Een onderscheidende visuele strategie die je boodschap versterkt, verdient zichzelf terug.

3- Maak zelf foto’s

Er is écht geen budget? Overweeg dan zelf foto’s te maken. Als je ervoor openstaat, zie je volop interessante beelden in het straatbeeld. Maak dan wel gebruik van een spiegelreflex.

Toepassen 

Wil je graag fotografie toevoegen aan je huisstijl? Dit kan op verschillende manieren. U kunt fotografie bijvoorbeeld gaan stylen naar een bepaalde vorm of kleurstelling, en deze vervolgens in uw huisstijl opnemen.

Beeldmateriaal op deze site

Alle toegepaste foto’s op deze site zijn door ons zelf vervaardigd met professioneel apparatuur. Het kopiëren/gebruiken van deze foto’s is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan!

Het gebruik van eigen foto’s kan natuurlijk heel aantrekkelijk zijn. U kunt ook eens kijken naar de site shutterstock. Hier staan foto’s welke u tegen betaling kunt downloaden.
Als je een stockfoto koopt, betekent dat niet automatisch dat jij het alleenrecht op de foto hebt. De foto blijft gewoon beschikbaar in het aanbod van de stockfotowebsite en dus loop je het risico dat je concurrenten dezelfde foto’s gebruiken.

Interesse in een goed gesprek

en een kopje koffie?

 

WIJ WERKEN O.A. VOOR

CONTACT

Studiomedes
Gomarusstraat 38
9746 BC Groningen
M: 06 205 777 03
Stuur een e-mail

Nu ook bereikbaar via

KvK: 020.77.244
BTW nr: NL001441071B13
Bank: NL25 INGB 0009 6996 67

OPENINGSTIJDEN

  • Maandag t/m vrijdag
  • 8.00 tot 17.00 uur
  • Ook op afspraak